donderdag 25 oktober 2012

Marianne Design # 66

Hallo allemaal, zag dat het alweer bijna een week geleden is dat ik wat heb gepost. Mijn late diensten zitten er op en nu ben ik aan het genieten van 3 vrije dagen ( morgen alweer de laatste ). Ik ben nu lekker bij mijn moeder, vandaag gezellig wezen winkelen in Rotterdam en vanavond lekker gefreubelt, heb mijn moeder een workshopje gegeven.
 
Heel erg bedankt allemaal voor de reacties van mijn vorige posts !!! Altijd leuk om te lezen.
 
Vandaag wil ik jullie mijn creatie laten zien voor het Marianne Design Challenge blog.
Deze keer luidde de opdracht : maak een envelope achtige kaart met label.
Omdat mijn kerstpapier op tafel lag heb ik er een kerstenveloppe van gemaakt.
Ik heb het nieuwste kerstblok van Eline gebruikt en de laatste nieuwe craftables.
 

 
Ik vind het hartje zo leuk !! Heb al meerdere gemaakt, het grote hartje is wat moeilijker, maar oefening baart kunst.......

 
De schaatsen zijn mijn favoriet, vind ze helemaal te gek !!!
 
Dit was het weer voor vandaag, ik ga snel naar mijn bedje want we willen morgen nog naar het tuincentrum hier in de buurt, er is al een kerstshow !!! Morgenmiddag pak ik de trein weer richting huis om vervolgens weer 7 dagen te gaan werken.
 
Weltrusten,
 
Mieke
 


zaterdag 20 oktober 2012

Andere vorm

Gisteravond lekker zitten freubelen voor dat ik weer 4 late diensten heb, ik kom dan niet zo aan freubelen toe.
Ik kwam op een blog en op pinterest een leuke vorm voor een kaart tegen. Ik heb Caroline gevraagd mee te denken hoe ik die het beste kan maken. Ik denk altijd te moeilijk, dus vandaar.
 
Ik heb papier uit mijn nieuwe blokjes van Avec gebruikt ( aanbieding bij de boekenvoordeel ).
 
 
De fiets had ik al een poosje liggen maar nog niet gebruikt, hij is erg leuk !!!

 
De bloemtjes heb ik gesneden met de Cricut, het blauwe blokje is erg leuk.
 
Ik ga mij nu klaar maken om te gaan werken, ben benieuwd of het nog zo druk is als afgelopen week.
 
Groetjes, fijn weekeind.
 
Mieke


donderdag 18 oktober 2012

Pink Ribbon

De dutch card lovers hebben een mooie uitdaging en wel : Pink Ribbon .
Gebruik kanlroze op je kaart !!
 
Ik heb niet zoveel roze, maar toen ik in de stad de nieuwe papierblokken van Avec bij de boekenvoordeel zag liggen, heb ik die meteen gekocht ( met natuurlijk ook andere kleuren, het was 3 halen , 2 betalen ).
Zit al heel de week te bedenken wat te maken. Pink Ribbon wordt ook wel de maand van de borstkanker genoemd. Gelukkig heb ik in mijn directe familie nog niet met kanker te maken maar wel op mijn werk. Ik werk op een interne afdeling waar men regelmatig een "slecht nieuws "gesprek krijgt. Er liggen bij ons mensen met allerlei verschillende tumoren. Wij dienen ook de chemokuren toe.
Ik vond het niet meer dan normaal dat ik met deze challenge mee doe, al is het op het nippertje.
Ondanks dat het een vreselijke ziekte is, wordt er bij ons zowel gelachen als gehuild. Soms sta ik er verbaasd van wat mensen allemaal kunnen hebben en door moeten maken.
Ik ben uitgegaan van het thema : Borst maar uiteindelijk is de KWF voor alle mogelijke tumoren !!!
 
 
Ik heb een kaart gemaakt met een BH. waarschijnlijk hebben jullie die wel vaker gezien maar ik vond deze kaart helemaal bij het onderwerp passen.
 
 
Met deze kaart wil ik meedoen met de challenge !!
De kleuren komen niet zo goed uit omdat ik de foto met avondlicht heb gemaakt.

 
Uiteindelijk heb ik 2 "stelletjes" gemaakt en hebben ze thuis gekozen welke ik in moest sturen.

 
Deze BH had ik eerst gemaakt maar deze werd minder mooi gevonden.

 
De broekjes spreken voor zich.
 
Allemaal nog erg bedankt voor jullie reacties, erg leuk om te lezen. Ik ben dan ook benieuwd wat jullie van deze kaartjes vinden.
 
Fijne avond,
 
Mieke


woensdag 17 oktober 2012

Cricut Kerst

Hoi allemaal,
 
Wat heerlijk om jullie reacties te lezen , geweldig !!! Een aantal van jullie verwezen naar Aline, ik kende haar tot gisteren niet, heb haar blog gevonden en ja hoor dat stond het kaartje !!! Leuk om te zien wie/wat ik gelift heb. Ze maakt inderdaad geweldige kaartjes.
Met de schtes van gisteren heb ik ook nog een aantal kerstkaartjes gemaakt.
 
 
De rode kaartjes vind ik zelf het mooist, het kaartje hieronder is overbelicht , sorry.
het papier is van vorig jaar, van de trekpleister.


 
Zelf vind ik deze iets minder qua kleur. Papier is van de boekenvoordeel.
Voor deze kaartjes heb ik ook weer de cricut gebruikt.
 
Nu nog iets anders, hieronder een kerstkrans van papier. Ook hiervan zag ik een voorbeeld op pinterset,ik heb het nieuwe papierblokje van de trekpleister gebruikt. Ik had gedacht dat de krans leuker uit zou vallen, ook al is het niet wat ik dacht wil het toch even met jullie delen.

 
De letters zijn ook weer gemaakt met de cricut.
 
Nog bedankt voor alle felicitaties, we hebben een fijne avond gehad, vanavond nog een beetje visite en 2 vrije dagen in het verschiet ( wil nog graag meedoen met een paar challenge dua jullie weten wel wat ik ga doen deze dagen !!).
 
Veel liefs, Mieke


dinsdag 16 oktober 2012

Cricut

Welkom, leuk dat jullie langs komen !!! Vandaag was het om te beginnen maar slecht weer, zat om 6.30 uur al op de fiets naar mijn werk. Vanmiddag een uurtje eerder gestopt omdat mijn man jarig is en wat een weertje !!!! Heerlijk.
 
Afgelopen weekend lekker aan de knutsel geweest met de cricut. Wat een apparaat !!
Eerst wat op pinterest rond gekeken en daar kwam ik zo'n leuk kaartje tegen dat ik die heb gelift.
Heet eerste kaartje lijkt er sprekend op, de andere 2 zijn naar eigen inzicht.
 
 

 
meisje variant

 
Allemaal gemaakt met papier uit de blokjes van de Boekenvoordeel.
Ik was zo lekker bezig dat ik met deze schets ook kerstkaarten heb gemaakt, deze volgen later deze week.
 
Wie heeft nog een goeie tip voor een nieuwe cardridge voor de cricut, zou een nieuwe willen kopen maar weet niet welke ?!
 
Lieve groetjes,
 
Mieke


donderdag 11 oktober 2012

MD Challenge # 65

Goedemorgen ( nouja voor mij dan, want ik zit in de nacht !!),
 
Ik zag dat het alweer een weekje geleden is dat ik wat gepost heb. De tijd vliegt, als ik 's nachts werk kan ik vaak wel wat freubelen maar niets plaatsen, daar heb ik te weinig tijd voor. Om 17.00 uur uit je bed en het huishouden begint gelijk, voordat ik het weet moet ik weer gaan werken. Vannacht de laatste nacht  en dan heb ik weekend.
 
Vandaag is de nieuwe challenge begonnen bij Marianne Design Challenge blog. Het is alweer challenge # 65. Deze keer luidt de opdracht gebriuk een Stempel of plaatje van Eline Pellinkhof.
Ik kan nog steeds geen stempels in kleuren ( en weet ook niet of ik dit wil ) dus heb ik gebruik gemaakt van een 3D plaatje.
 
 
Ik heb gekozen voor een langwerpige kaart. Ik toch ook gebruik gemaakt van stempels van Eline maar dan niet om in te kleuren. De hartjes zijn van Xenos.
 
'k Ga nu nog even strijken en nog proberen een kaartje te maken voor mijn nichtje Vera. Ze is afgelopen maandag opgenomen ivm erge hoofdpijnen ( wat natuurlijk niet hoort als je 8 bent ) en heb me voorgenomen om dus iedere dag een kaartje te sturen, dat is tot nu toe ook gelukt. Wat is nu leuker dan post ontvangen als je in het ziekenhuis ligt. Hopelijk mag ze snel naar huis !!!
 
Veertje : Beterschap !!!
 
Fijne avond, Mieke
 
 

donderdag 4 oktober 2012

Lift Challenge # 26

Daar ben ik weer, wel te zien he die vrije dagen.
Gisteravond nog de voorbereidingen getroffen voor dit kaartje, ik hoefde deze vanmorgen alleen nog maar onder de naaimachine door te halen en in elkaar te plakken.
Met dit kaartje wil ik meedoen met de liftchallenge.
 
 
Dit is het kaartje wat gelift moest worden, hieronder mijn creatie.

 
Zoals jullie in mijn vorige post hebben kunnen zien ben ik "into"de naaimachine dus was dit kaartje helemaal mijn "ding". Ik heb papier gebruikt uit het pretty papers bloc La Musique van Marianne Design, ook de creatables zijn van MD.

 
Ik heb voor het rondje geen zigzag gebruikt maar mijn knoopsgatensteek, vond ik zelf in dit geval mooier, je moet er wel erg in hebben dat de naaimachine kleinere steekjes maakt waardoor je papier makkelijk kan scheuren.

 
Omdat het heel dun kraftpapier is wat ik heb gebruikt, heb ik de binnenkant verstevigd met de afbeelding van de viool ( die ik ook aan de voorkant heb gebruikt alleen zie je deze nauwelijks).
 
Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden.
'k Ga snel mijn andere kaartje nog in elkaar stikken ,die ik ook gisteren al voorgewerkt had, en vanmiddag weer werken ( ook lekker na 3 vrije dagen ).
 
Groetjes, Mieke


woensdag 3 oktober 2012

Groene kerst

Hallo allemaal, wat een ander weer vandaag. Was het gisteren nog lekker met een zonnetje, regent het vandaag de hele dag. Wat een verschil.
Vandaag mijn laatste vrije dag gehad, alles gedaan in huis wat ik wilde doen : keuken, gang, wc, workshop geven, werkoverleg, de kasten van zomer naar winter omgezet en zoals jullie kunnen zien heb ik vanmiddag ook wat tijd gevonden om te knutselen.
 
Ik zag afgelopen week de challenge bij DCL en wilde daar graag aan meedoen. De challenge bestaat deze keer uit een inspiratiefoto en een vaste kleuren combi.
 
 
Ik vind het erg leuke kleuren en ban gaan zoeken tussen mijn eigen papier. Kon natuurlijk niets vinden, loop ik van de week in de stad bij de boekenvoordeel, hebben ze de nieuwe kerstserie en laat die nu juist de goede kleuren hebben.
 
Ik heb dus maar gelijk een begin gemaakt met mijn kerstkaartjes.
 
 
Met dit kaartje wil ik meedoen met de challenge.

 
Ik ben ook bezig geweest met de naaimachine : soort van sneeuw op de takken gemaakt.
 
De andere kaartjes heb ik van het zelfde papier gemaakt, gelijk een leuke serie.
 


 
Ook bij deze kaartje gebruik gemaakt van de naaimachine, heel leuk om te doen ( er liggen nog wat voor gesneden kaartjes klaar ).

 
Dit kaartje is 10x10, ook altijd leuk om restjes te gebruiken.
Alle materialen zijn van de boekenvoordeel.
De kerstbomen zijn gesneden met de cricut.
 
Een lange post maar ik heb ook zoveel te laten zien.
Nog een fijne avond, ik ga weer aan de knutsel.
 
Mieke
 
 


dinsdag 2 oktober 2012

Cupcakes

Hallo allemaal,
 
Bedankt voor jullie reacties, wat kan een mens daar blij van worden !!!
Ik ben lekker aan het genieten van mijn vrije dagen !!! Heb er al 2 gehad nog 1 te gaan.
Gisterenavond heb ik een cupcakes van kraaltjes, pailletjes, spelden en piepschuime bal(letjes) gemaakt, zo leuk om te doen.
 
 
Ook super leuk om te maken op een kinderfeestje ( of is dat ouderwets knutselen op een feestje ?).
Om het goedkoop te houden heb ik bij de Action een doosje gekocht waar een piepschuimen vormpje in zat met de toebehoren om deze te versieren. Ik heb het piepschuimen vormpje weggegooid en een piepschuimenbal gebruikt. Zo'n pakketje kost maar 1,49 en zo kom je goedkoop aan je spulletjes. Meet een zo'n doosje kun je 2 cupcakejes maken, leuk toch !!!!

 
De kleine piepschuime balletjes heb ik vorig jaar al bij de Wibra gekocht. Deze heb ik met een langere speld en een kraaltje in de bal gestoken. Als laatste er nog een papieren cakevormpje onder gedaan.

 
Deze cupcake is van vilt, stond in de HobbyHandig van september, en komt van Marianne Perlot.
Het bloemetje is een creatable.
Ik wil dit cakeje gaan maken, met de jeugd van de kerk, in de herfstvakantie. Nu hopen dat ze het leuk vinden.
 
Ik ga nu mijn cricut op tafel zetten en daar heerlijk mee aan de slag, heb al veel ideetjes opgedaan, vooral bij José !!! Dus José, binnenkort een liftkaart van jouw !!
 
Fijne avond,
 
Mieke